En smakrik röra som är helt otrolig! När jag hade mamma på besök la jag allt i en blender och serverade med rostade libabröd till. Hon älskade det! Jag delade med mig av receptet på mina sociala medier och ni älskade det lika mycket. Godaste röran är det många som sagt. Åh så glad jag blev. Klart det ska få en plats här på min blogg då.
Tips! Fungerar perfekt som snack men även till grillat. Varför inte ha fetaostdipp i brödet tillsammans med grillat?
Söt och het fetaostdipp med soltorkad tomat och paprika
Ingredienser
- 2 libanesiskt bröd eller pitabröd
- 150 g fetaost
- 1-2 vitlöksklyftor välj mängd utifrån smak
- 200 g soltorkade tomater
- 1 dl grekisk yoghurt
- 2 msk paprikapuré finns att köpa i matbutikerna
- 1 msk honung
- cayennepappar eller chiliflakes valfritt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Klipp eller skär brödet i önskade bitar. Ringla över olivolja och salta efter smak. Blanda runt allt och skjutsa in i ugnen i cirka 8 minuter. Vänd brödet under halva tiden. Ta ut och låt svalna.
- För att göra dippen behöver du bara blanda alla ingredienser i en mixer. Smaka av och servera! Ringla över mer honung och chiliflakes.
Här hittar du klippet på min steg för steg! Gillar du dippspåret så kan jag tipsa om denna supergoda majsdipp!
Den här röran är fantastisk! Alla jag har bjudit den på, älskar den. Jag har även gjort en vegansk version där jag använde Violifes Feta och Planti Creme Fraiche. Jag använder Ajvar och extra paprikapulver för att det blir så vacker färg.
tack för en ny favorit!