Halloncheesecake med vit choklad

En riktigt god och krämig efterrätt. Många har sagt att de uppskattar efterrätter i glas och därför kör jag på med fler! Den här gången en som innehåller bär. Det går att byta ut till vilka bär man vill. Blir så gott!

Halloncheesecake med vit choklad

Halloncheesecake med vit choklad är en efterrätt som kommer passa alla i smaken, stora som små!

Halloncheesecake med vit choklad

Ingredienser

Hallonpuré

  • 300 g frysta eller färska hallon
  • 0.5-1 dl strösocker välj sötma utifrån preferens
  • 1 citron
  • 1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Cheesecakefyllning

  • 250 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Botten

  • 8-10 digestivekex 2 kex per glas

Instruktioner

Hallonpuré

  • Koka upp hallonen på medelvärme tills de mjuknat. Häll i strösocker och saften ur en citron. Sila av för att få bort kärnorna och häll tillbaka i kastrullen. Blanda kallt vatten med majsstärkelse i ett glas och häll ner det i hallonen. Rör runt hela tiden tills det börjat tjockna något. Låt svalna.

Cheesecakefyllning

  • Smält vit choklad i ett vattenbad. Låt svalna helt. Vispa därefter ihop färskost, vispgrädde, vaniljsocker och vit choklad i en skål. Rör försiktigt ner florsockret tills det blandats samman.

Sammansättning

  • Krossa kexen i glasen. Du kan själv välja antal portioner men om man vill göra som mina glas blir det cirka 4-5 stycken glas. Ha i cheesecakefyllningen och toppa med hallonpurén. Servera direkt eller låt stå i kylen till servering. Håller sig ett par dagar om den är rätt försluten i kylen.

Till dig som gillar choklad så finns denna cheesecake i glas med smak av kola och daim!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x