Älskar kladdkaka! I alla dess former. Det här är små kladdkakor egentligen och mitt standard recept för kladdkaka. Fast i ett mindre format! Med en smarrig glasyr på.
Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr är så gott! Rekommenderar att den får svalna helt, gärna i kylskåp. Blir godast så!
Kladdkakemuffins med kärleksmumsglasyr
Ingredienser
Kladdkakemuffins
- 150 g smör
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 50 g smör
- 2.5 dl florsocker
- 2 msk kakao
- 2 msk kaffe kokt kaffe som svalnat
- 1 tsk vaniljsocker
Toppa med
- riven kokos
Instruktioner
Kladdkakemuffins
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält smöret och låt svalna. Tillsätt resterande ingredienser till kladdkakan och rör runt tills det precis blivit till en jämn smet.
- Fyll 12 muffinsformar och skjutsa in i ugnen i cirka 10 minuteer. Låt svalna.
Glasyr
- Smält smöret och dra av från plattan. Tillsätt florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Blanda till en jämn smet. Toppa kladdkakemuffinsarna med glasyren och toppa med riven kokos. Ställ in i kylen täckta tills kladdkakorna blir fasta.
Om du älskar kladdkaka så kan jag rekommendera att testa äta en med brynt smör i!
Hur många muffins blir det?? Kan man hälla över smeten i formarna o sedan ställa dom kallt i några timmar??
Undrar också hur många det blir,ifall man vill göra dubbel sats. Många recept där det fattas just hur många det blir.
Nu ser jag att det blir 12 st.