Det här är en tjock och bredbar citronkräm. Den är söt, syrlig och otroligt fräsch. Du kan ha det i tårtor, glass, på mackan, på cheesecaken, i en citrontiramisu.. ja möjligheterna är oändliga. För många år sedan köpte jag den färdig i butiken och trodde där och då att lemon curd inte var för mig.
Det visade sig bara att den hemmagjorda inte går att ens jämföra med den som köps i butik. Den hemmagjorda är oslagbar!
Lemon curd
Ingredienser
- 6 äggulor
- 4 dl strösocker
- 4 citroner
- 100 g kallt smör
Instruktioner
- Vispa ihop äggulorna i en skål tillsammans med sockret
- Riv skalet från 1 citron i en kastrull och pressa i saften från alla citroner. Koka upp i ungefär 2 minuter
- Häll ner citronsaftet lite i taget i skålen med ägg och strösocker. Rör runt hela tiden! Om det bildas klumpar så kan man sila ner curden i kastrullen igen. Även för att få bort zesten om man inte gillar bitarna.
- Koka upp curden tills den tjocknar under konstant omrörning. Häll ner i en skål och lägg i bitar av kallt smör. Rör runt tills smöret smälter. Ställ in i kylen och servera när den svalnat.
Ha denna spread på cheesecaken, på glassen, i tårtan eller i tiramisun möjligheterna är oändliga!
Här hittar du recept på lemon curd-glass som är så god! Här är ett klipp på det.
Hej! 🙂 Den ser helt fantastisk ut!! Hur länge den håller sig?