Jag ogillar verkligen ordet pudding. Jag vet inte varför men det låter på något sätt inte så gott. Oavsett så är det ändå väldigt gott och i många fall enkelt att göra. Så nu får det heta så! Det går toppen att byta ut blåbärskompotten med färdig valfri sylt.
Vit chokladpudding med blåbärskompott är en snabb och enkel efterrätt. Tips! Om man vill kan man byta ut hälften av mjölken till grädde för en fylligare smak.
Vit chokladpudding med blåbärskompott
Ingredienser
- 5 dl mjölk byt ut hälften till grädde för en fylligare pudding
- 150 g vit choklad
- 2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 msk majsstärkelse + 2 msk kall mjölk
Blåbärskompott
- 150 g blåbär
- 1 dl strösocker
- 1 msk citronsaft
- 2 tsk majsstärkelse + 2 tsk vatten
Instruktioner
- Koka upp mjölk på medelhög värme och lägg nere vita chokladen så att det smälter. Rör runt hela tiden och ha i vaniljsocker samt strösocker.
- Blanda kall mjölk med majsstärkelse i ett glas och häll ner i kastrullen. Rör runt tills det börjat tjockna. Tar det för lång tid så kan man höja temperaturen på plattan. Häll ner puddingen i 4 glas och ställ in i kylen.
Blåbäskompott
- Blanda blåbär, strösocker och citronsaft i en kastrull. Koka upp tills blåbären mjuknat något. Blanda majsstärkelse och kallt vatten i ett glas och häll ner. Rör runt hela tiden. Ställ åt sidan tills det svalnat.
Sammansättning
- Häll över blåbärskompotten över puddingen och servera.
Här hittar du ett alternativ på chokladpudding utan tillsatt socker.