Bang bang-såsen gör laxen helt magisk. Såsen innehåller bara 3 ingredienser och maten är en del av min serie ”mat på minuten”. Vilket innebär att det är enkelt och lättlagat. Rätten är smakrik och plättlätt att laga.
Bang bang lax är en snabb och riktigt smarrig rätt som bara behöver 20 minuter i ugnen!
Bang bang lax
Ingredienser
- 500 g laxfilé (4x125g)
- vitlökspulver
- salt/peppar
- 2 dl kewpie-majonnäs eller vanlig majonnäs
- 2 msk sriracha
- 2 msk sweet chili-sås
Förslag på tillbehör:
- lime
- rostade noriark
- avokado
- ris
Instruktioner
- Sätt ungnen på 200 gradeer
- Blanda majonnäs, sriracha, sweet chili-sås i en skål. Spara cirka 1/2 dl att toppa laxen med.
- Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper under. Badda den torr med lite hushållspapper. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver efter smak. Häll över såsen, vänd laxen, krydda andra sidan och toppa med mer sås. Hela laxen ska vara täckt av sås.
- Skjutsa in i ugnen i 20 min. Under tiden kan du förbereda valfritt tillbehör, tex rundkornigt klibbigt ris. Ta ut laxen, toppa med såsen du sparat sedan tidigare och servera.
Här är ett klipp på när jag tillagar denna rätt!