Såg dessa hos Nikodemus Drömer på tiktok och var skeptisk först till tacobrödet som man fyller med kladdkaka, men det var faktiskt väldigt gott! Det smakade ingenting utan bidrog till att kladdkakan bara kändes mer ”seg”. På ett bra sätt såklart!
Kladdkakebåtar är kalasgott!
Solskensbullar
Ingredienser
Deg
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 13 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 150 g rumstempererat smör
- 1 tsk salt
- 2 tsk nymald kardemumma
Vaniljkräm (se länk nedan)
Pensla och doppa i
- 50 g smör
- 1.5 dl strösocker
Instruktioner
Degen
- Börja med att lösa upp jästen i mjölken. Tillsätt kardemumma och strösocker.
- I med hälften av vetemjölen och sedan resten. Tillsätt det rumsvarma smöret och salt. Låt gå i cirka 10-15 min i bakmaskin eller knåda för hand tills du kan se glutentrådar. Låt sedan degen jäsa i 30 minuter.
- Under tiden kan du förbereda vaniljkrämen. Se länk till recept nedan. Halva receptet räcker, eller så gör man hela så har man en extra skål och doppa bullen i mer vaniljkräm om man vill det. Tips! 🙂
- När degen jäst klart väger jag så att jag får bullar på cirka 60 gram styck. Forma handen till ett C och snurra degen så att det formas till en fin boll. Detta kallas för rundrivning. Låt bullarna jäsa i 30 minuter tills det blivit dubbel i storlek.
- Sätt ugnen på 225 grader
- Tryck ner en sked eller ett finger i bullen så att en grop skapas. Där har du i vaniljkrämen, använd en fryspåse om du inte har en sprits. Skjutsa in i ugnen i cirka 8-10 minuter eller tills bullarna fått en fin färg.
- Låt bullarna svalna något, sen kan du pensla det i smält smör och doppa i strösocker. NJUT!
Gillar du kladdkaka så kommer du älska min kladdkaka med brynt smör!