En kladdkaka som smakar mycket saffran! Varje år kommer denna favorit fram. Här har jag sett till att den är riktigt tjock vilket givetvis blir till mindre men mer generösa bitar. Hoppas du förstår vad jag menar! Hehe. Den är thick som man brukar säga.
Saffranskladdkaka med vit choklad är ett måste varje år!
Saffranskladdkaka med vit choklad
Ingredienser
- 200 g smör
- 200 g vit choklad
- 1 g saffran dvs två packet, men ett packet funkar bra med
- 4 ägg
- 4 dl strösocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- en nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gader
- Smält smöret i en mellanstor kastrull. Ha sedan i saffranet och vita chokladen. Ställ åt sidan när vita chokladen smält.
- Blanda strösocker och ägg i kastrullen med det smälta smöret.
- Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och lite salt. Häll ner smeten i en fodrad springform på 24 cm. Skjutsa in i ugnen i cirka 30 minuter. Låt kakan svalna helt, låt stå i kylen i ett par timmar så att den blir fast. Servera sedan med glass eller lättvispad grädde. Hallon är gott till! 🙂
Älskar du saffran så kommer du även att älska dessa saffransbollar som görs på ett fåtal ingredienser!