Smördegssnittar med västerbottensost och löjrom

Älskar snittar! Speciellt med smetana, rödlök och dill! Inte alltid det måste finnas löjrom på men när det finns så är det ju såklart välkommet! Det tackar jag inte nej till.

Smördegssnittar med västerbottensost och löjrom är perfekta. Krispigt, ostigt och krämigt! Allt i ett.

Smördegssnittar med västerbottensost och löjrom

Ingredienser

  • 2 paket smördeg
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g västerbottensost

Toppa med

  • smetana
  • rödlök
  • dill
  • löjrom

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda creme fraiche med riven vitlök. Bre över smördegen och toppa med västerbottensost. Lägg på ett till lager smördeg och nagga kanterna med en gaffel.
  • Pensla på ett ägg och snitta den i önskade bitar. Skjutsa in i ugnen och låt stå i cirka 25 minuter. Toppa med en klick smetana, rödlök, dill och löjrom!

Här hittar du min räkdipp som har ungefär samma smaker!

Författare: Helan Shabani

Du kanske också gillar...

Prenumerera
Notis om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x