En supergod och kladdig kladdkaka med smak av citron, jordgubbar och vit choklad! Allt gott i en och samma kladdkaka. Går super att byta ut citronen till lime!
Vit chokladkladdkaka med citron och jordgubbar
Ingredienser
- 200 gram smör
- 100 gram vit choklad
- 2 st citroner (eller 3-4 lime) zest + saft
- 2 dl strösocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 gram hackade jordgubbar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
- Smält vit choklad och smör i mikron. Ta sedan ut skålen och tillsätt zest och saften ur citronerna. Använder du lime istället för citron ska du ha i zest från 2 lime.
- Ha i strösocker och rör försiktigt om med en slickepott. Knäck i två ägg och fortsätt röra om. Häll ner vetemjöl och vaniljsocker. Tillsätt slutligen de hackade jordgubbarna.
- Ställ in i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i mitten när den tas ut ur ugnen. Låt den gärna stå i kylen över natten 🙂 servera gärna med lättvispad grädde med en klick jordgubbssylt i eller mosade jordgubbar.