Det är inte riktigt en mochi men den har samma sega konsistens, är ändå kladdig och ger ett bra tuggmotstånd. Dessutom är kladdkakan glutenfri och enligt mig godare än en kladdkaka som brukar innehålla vetemjöl. Testa och berätta vad du tycker! Jag tycker att det är en skillnad på en rinnig kladdkaka och en kladdig kladdkaka. Den här är KLADDIG!
Tips! Låt mochikladdkakan stå i kylen, gärna över natten men fungerar också att låta den stå i ett par timmar.
Klibbrismjöl finns bland annat att köpa i asiatiska matbutiker och är inte samma som rismjöl. På förpackningen brukar det stå glutinous rice flour.
Mochi-kladdkaka
Ingredienser
- 150 g smör
- 1.5 dl mjölk
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 dl klibbrismjöl
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- en nypa salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader
- smält smöret i en stor kastrull tillsammans med mjölken. Låt svalna.
- Knäck i äggen, ha i strösocker, klibbrismjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör runt och häll ner det i en form på 20 cm.
- Låt stå i mitten av ugnen i 30 minuter. Låt svalna och ställ den sedan täckt i kylskåpet. När den blivit kall är den färdig. Bara att njuta!
Här finns en annan väldigt god kladdkaka som innehåller vetemjöl.